På programmet stog klassiska Snapphanerallyt som bjöd på 3ss på ca 4mil. Ca 85 startande blev det.🏁

🔵I 4wd var det många på förhand Snabba chaufförer med. Kalle Gustafsson ledaren i mas rallycup slutar efter en strulig dag på en 5 plats efter att åkt av lite lätt på ss2. På 4e plats kommer Stig Andervang har svårt att få ut det sista i bilen då den snart ska iväg på renovering men han krigar på och sätter en andra tid på sista sträckan delat med 3an i klassen.

På 3e plats ser vi Jerker Axelsson som är tillbaka i rallyskogen med en polo R5. Jerker som åkte denna tävling som genrep inför SM på hemmaplan. Hade valt lite fel däck på första sträckab på morgonen tyckte han men satt bra tider hela dagen.

2a plats hittar vi Albin Nordh som fick hoppa in en av Nybe skodorna och ökade tempot hela dagen och som gör en grymt fin avslutning på tävling och vinner Ss3 med hela 9,3 sekunder och det gör även att han går förbi Jerker i totalen.

Under lördagen fanns det inget att göra åt William Binbach som tog kommandot redna på ss1 där han tog hem sträcksegern han vinner även powerstagen som var ute på klassiska Hovdala som va ss2. Inför sista sträckan så ledde William med hela 14,4 sekunder och en klok William visade att han kunde bevaka ledningen på Ss3 och inte över köra han vinner tillslut med 9,4 sekunder.🏆

🔵I trimmat 2wd så var det 4 stycken det skulle handla om det var dem 2 Skåne pågarna Johan Green och Joakim Kristiansson samt Gotlands Christoffer Jacobsson och sedan ledsen i MAS cupen Linus Månsson.
På ss1 var det Kristiansson som öppnade starkast med en bra tid han var nöjd med sträckan. Jakobsson som haft lite bilstrul under säsongen fick en bra känsla och tyckte nya uppdateringen på bilen hade gjort stor skillnad han börja dagen med att vara 2 på ss1.
Green la iväg ca 4 sekunder på ss1 mot Kristiansson men lovade att han skulle lägga in en attack på ss2 Hovdala.
Ca 1,5 sekund bakom Green ser vi Månsson som var nöjd med sträckan då det var andra tävlingen i ny bil för honom en corolla istället för sin golf.

På ss2 så höll Green sitt ord och vinner sträckan med 6,1 sekunder förre Jakobsson och ytligare 1 sekund bakom hittar Kristiansson. Grenn upp i ledning inför avgörande Ss3 med dryga 3sekunder.

På ss3 är det Jakobsson som åker bäst och tar sträcksegern med dryga sekunden före Kristiansson. Green blir 4a på sträckan men behåller ledningen och segern i klassen med 1,9 sekunder. Green var imponerad över dem andras tempo då han verkligen hade tagit i under dagen. Månsson blir 4a och säkrar där med segern i MAS rallycup för sin klass.🏆

🔵I R2 klassen var det kul att se Simon Andersson som satte högsta fart från första början och dominerande hem klass segern. Han var glad och nöjd. Han tycker det var kul att få mer mil på grus i bilen och var super nöjd med sin insats.
På en andra plats i klassen hittar vi Katrineholms Christer Nystrand som ökade tempot under hela dagen och tyckete det var riktigt skoj att va tillbaka i Hässleholm efter 30år då han senast körde Snapphanerallyt.

På tredje plats hittar vi Ulf Wiström som alltid är lika glad när han sitter i en rallybil. Han hade velat ha en bil med lite mer fart i på dem snabba vägarna i Hässleholm. Han avslöjade också att det står ett nytt vapen hemma i garaget till kommande säsong.

4a i klassen blir Madicken Swärdh som har åkt alla deltävlingar i MAS Rallycup under året och under Snapphanerallyt var det en väldigt glad Madicken som var med och slogs om bra tider i c klassen för trimmade bilar med. Madicken som ville tacka PG Andersson som hade vart med när dem har testa lite under somamren samt Lars Stugemo som också vart med.

🔵I standard klassen där det även var gäst spel från gänget i Volvo euro cup.

Där fick vi se ett högt temp direkt på ss1 där den unga b-föraren Emil Friman började starkast med att slå dem mer rutinerade herrarna Henrik Levin och Stefan Håkansson. Friman var mycket nöjd han hade verkligen haft kul och tagit så mycket han kunde från start.
Håkansson 2a på sträckan tyckte det va skönt att tempot fanns kvar i kroppen från Fagersta där han vann standard klassen.

Levin sa i målet på ss1 att på Hovdala där ska dom få stå upp och köra om dem ska hänga med mig där inne.
Sagt och gjort Levin tog över klass ledning efter ss2 där han var snabbast med 5,6sekunder före Håkansson som var 2 och Friman 3a 0,4 sekunder efter Håkansson.

Så Levin i ledningen inför sista sträckan med 4 sekunder före Friman.

Friman ter en ny sträckseger men det räcker inte för att gå om Levin som säkrar segern och var nöjd med dagen och det var skönt att få ta en seger och dryga ut ledningen euro cupen också.
Friman var nöjd med dagen och 2a platsen men han vinner även b klassen för standard bilar.
Håkansson slutar 3a och tyckte det va skönt att va i mål och tyckte grabbarna framför hade gjort det bra och lyfte på hatten.

Ett datastrul gör att cuptabellen håller på att uppdateras under dagen.

MAS Cupen rullar vidare mot en fin final i östgötland där det kan utlovas kanon vägar.
Flera gamla klassiska vägar som många gillar är det som avgör MAS finalen 2022.
Där det även kommer bli bankett på kvällen med mat och prisutdelning. Inbjudan till banketten kommer ut under veckan.

Vill även passa på att tacka våra partners.

Tractive, Swedool, Clearwrap, PPE/Yokahama, Bygg & Kakel Nyköping, Sunnyside Experience.

Stort tack till Hässleholm MK för en kanon tävling.