Till helgen så kommer MAS Rallycup köra sin 3:e deltävling för säsongen med klassiska Rally Gotland. Ett säkert vårtecken är när Rally Gotland kommer upp i kalendern, då vet man att grussäsongen kickar igång och en intensiv vår börjar ta form. På fredagen är det rek för dem som vill skriva egna noter. 110 startande ser vi ute på ön som rullar från Kneippbyn vid klockan 9.00 på lördag morgon.

I 4WD har vi ett riktigt starkt startfält där vi kommer se jämna fighter under helgen. Vem kommer gå segrande i denna hårda klass? Blir det Mas-cupens ledaren Kalle Gustafsson, eller ska hemmahoppet Sebastian Johansson visa vart skåpet ska stå? Eller kommer någon av följande visa att dem ska vara med och slåss om segern? Chribbe Haglund, Jari Saarinen, Stig Andervang, eller ska William Binbach kunna vara med och utmana i sin gruspremiär med sin Hyundai. 22st startande ser vi i 4WD klassen.

I 2WD-klassen har vi hela 63 startande 35 A-förare , 11 B-förare och 17 C-förare. Här har vi också ett riktigt starkt startfält med fjolårets SM-vinnare Hampus Jakobsson och SM-2:a Emil Karlsson. Först ut i klassen är ledaren i Mas-cupen Linus Månsson. Vi har även hemmahoppet Christoffer “Kicken” Jacobsson, som slogs om segern i höstas med Mattias Hallberg som då drog det längsta strået efter en urladdning på Tofta andra gången. Sedan får vi se vad Johannes Joons som var riktigt vass i Sandviken i vintras ska kunna bjuda på för motstånd. En spännande start gör också Johan Holmberg. Hemmasonen som har haft ett litet uppehåll från rally, men ses nu tillbaka i en Volvo 240. Så här är det helt öppet vem som står som slutsegrare på lördag eftermiddag.

Bland B-förarna så blir det spännande och se den nybyggda Toyota Yarisen som Fredrik Alsdal kommer till start med. För att nämna några ur B-gänget, så ser många snabbåkande Volvo-förare så som Mathias Savela -som vann JSM-premiären i Boden-samt Rasmus Petersson som så sent som förra helgen vann klassen i Eskilstuna sprintcup. Claes Söderqvist i sin Corolla och Tim Hammarström kommer nog också vilja vara med och slåss om segern.

Bland C-Förarna så ser vi en riktigt ung talang i Patrik Hallberg som vunnit Crosskart-SM i Extreme-klassen, och slutade 2:a i FIA Rally Star-uttagningen för Europa. En annan crosskartkille som kommer till start är Robin Tietjens och Hampus Wretman . Vi ser även många hemmaförare i denna klass, vilket är väldigt kul. Sedan syns även rallycrossåkande Daniel Gillberg och Fredrik Larsson i listan, så en helt öppen klass.

I standardklassen så är Grupp E frånskilt från övriga standardbilar, där det är 9 av 10 st kommer från öjn. Där Joakim Hederstedt få gälla som favorit med sin rutin. Sen är det ett getingbo där vi kan nämna några är Tom Phil, Jacob Ekström och Hugo Bruccesson. I klassen med övriga standardbilar så är det 8 st startande. Där ser vi Jonas Segelsson som kört hela Mas-cupen, och sedan har vi en långväga gäst från Finnskoga MK: Stein Frederic Akre. Lokala inslag här är bland annat Christian Buskas och Joakim Jakobsson.

I ungdomsrally ser vi 4 startande, och av dessa är 2st från fastlandet genom Liam Berg och Rasmus Gårdman. Och från Gotland ser vi Linus Erixon och Alexander Nordahl.

Cup-organisationen bakom MAS Rallycup hoppas alla får en kanon helg ute på Gotland, och att vi får en spännande tävling att se framemot. Ska ni ut och titta så hittar ni program på följande ställen från klockan 12 den 29/4: Anmälan, ST1 Slitevägen, Visby och ST1 söderväg, Visby.

Ni som vill lyssna på rallyradion från klockan 9.00 på lördag morgon hittar den på https://www.svenskbilsporttv.se/