Madicken Swärdh kommer till start i sin Citroën C2 Max R2.

I helgen avgörs första deltävlingen i MAS rallycup – Vad är dina förväntningar på helgen?

Mina förväntningar på helgen är att jag jag ska ta mig i mål med en hel bil, och med en bra känsla i kroppen. Det blir min andra vintertävling i min karriär, så tanken är att jag ska ha kul och våga trycka ner högerfoten.

Har ni i teamet planer på att åka hela MAS Rallycup?
Vi har planerat att åka hela serien, så länge bilen håller.

Vad kommer du att åka för bil under året?
Jag kommer nu att åka en Citroën C2 Max R2. En riktigt häftig liten bil som låter gött i skogen.

Har du vart i trakterna kring Rissna innan?
Jag har aldrig varit här uppe och åkt så det är helt nytt för mig. Jag har bara åkt Lima som ungdomsåkare. Så detta blir spännande, men jag gillar snö och is så detta ska nog passa mig utmärkt.

Vad tycker ni om upplägget med rek samma dag som tävlingen körs?

– Jag tycker det är ett jättebra upplägg. Man får en chans att se över hur vägarna är. Man får även en förståelse för hur noterna är och vad man ska va uppmärksam på. Så tummen upp från mig för detta upplägg. Jag hoppas även att fler tjejer vågar ta klivet och börja köra.