I år avgjordes den första upplagan av den nya rallyserien MAS Rallycup, som drivs av föreningen Motorarrangörerna i Sverige. 2022 avgörs serien med fem deltävlingar runt om i landet, och MAS kan nu presentera att man fortsätter samarbetet med Rally Live som kommer sända gratis rallyradio från samtliga deltävlingar nästa säsong.

– Vi i MAS är glada över att ha med Rally Live även kommande säsong. Vi tycker det lyfter cupen att rallyradion finns på plats. Att sändningar är gratis för publiken under hela MAS Rallycup är något vi alltid haft, och kommer fortsätta med. Till helgen träffas MAS-gänget och finslipar de sista detaljerna, för att snart kunna presentera regler och upplägg för kommande säsong, säger Hampus Juteryd från MAS.

– Vi inledde vårt samarbete med MAS hösten 2015 när dom tog över promotorskapet för Rally-SM. Vi var väldigt glada att få fortsätta det samarbetet in i 2021 när dom startade sin egna rallycup, och ser 2022 fram mot vår 7:e säsong tillsammans. Kalendern bjuder på några av de bästa tävlingarna vi har i landet och vi hoppas alla som följer våra sändningar ska få ta del av spännande fighter och bra action under hela säsongen, säger Sebastian Bourghardt från Rally Live.

Sändningarna kommer kunna lyssnas på via SBFplay.se, MASrally.se och RallyLive.se.

Kalender MAS Rallycup 2022:

  1. Tierprundan (Tierp) 5/2
  2. Vinterpokalen (Sandviken) 19/2
  3. Rally Gotland (Gotland) 29-30/4
  4. Snapphanerallyt (Hässleholm) 20/8
  5. East Sweden Rally (Linköping) 10/9