I lördags avgjordes Vinterpokalen med Sandvikens MK som arrangör. 3 kanon fina sträckor bjöds det på med en sträcklängnd på lite över 6mil. Vädret var kanon hela dagen och alla förare var verkligen lyriska över det fina vägarna.

I 4wd klassen blev det en övertygande seger för Jari Liiten / John Stigh som plockade hem alla dom 3 sträcksegrarna. Bakom var det mer tajt där Kalle Gustafsson och Jari Saarinen slogs om andra platsen där Kalle tillslut lyckades ta det med 11 sen före Jari.
Kalle Gustafsson gick upp i ledning i MAS Cupen före Andervang

Trimmat 2wd
Vilka namn som stog på startlinjen. Flodin fick gälla som favorit. Men i målet på ss1 skulle vi se att idag var det fler som ville vara med och slås om det. Sundell var bara 7 tiondelar efter Flodin och Johannes Jonns 2,8 sekunder bakom. Johannes som var det stor utropstecknet under hela dagen var med och slogs i toppen på alla sträckor och visa att han kommer bli riktigt giftig i sin nya corolla.

Flodin ryckte lite på ss2 med ca 5sek där Dybeck var 2a på sträckan men på ss3 fick Flodin stora bekymmer och tvingades bryta med motorhaveri. Det öppnade upp för fighten mellan Sundell, Dybeck och Jonns.
Sundell som är från Sandvikens MK lyckades ta hem segern före Dybeck. Sedan såg det länge ut som Jonns skulle ta sista pallplatsen men påväg in till slutmål så började bilen brinna och man var tvingade och bryta. Dem tackar alla som hjälpte till med släckare och som stannade och kolla hur det var med dem.
Upp på pallen kom då regerande svenska mästaren Hampus Jakobsson. Där Linus Månsson slutade 4a och leder MAS cupen

R2.
Där visade Sixten Westman upp ett högt tempo och vann klassen med över 40 sek förre Lucas Carlsson. På 3e plats kom Madicken Swärdh.

Standard.
Här han vi hela Sverige eliten i Voc på plats då det även ingick I Sverigeserien.
Här var det Dennis Persson som var snabbast på alla det 3 sträckorna och var outstanding och var nöjd över att lyckats vinna. Han vann före Magnus Lindqvist och på 3e plats hittar vi Patrik Fredriksson.
I Ungdomsrally var det Gabriel Banger som lyckades bäst och vann klassen efter en stabil körning och 2 sträcksegrar förre William Bengtsson som lyckades ta en sträckseger på ss1. På 3e plats kom Lovis Jansson.
Nästa tävling i MAS rallycup är Rally Gotland sista helgen i april. Hoppas vi ses på ÖJN 🏁