Första deltävlingen i MAS Rallycup är över.

I 4wd fick vi se 3 olika sträcksegrare där Lars Stugemo var snabbast från start på ss1. På ss2 tog Stig Andervang sin sträckseger o det rejält också han gick upp i ledning med 14 sekunder före Stugemo. Ss3 längsta sträckan på rallyt där fick vi se Kalle Gustafsson vinna med 6,3 sekunder före Andervang.
Top 3
Stig Andervang/ Robin Eriksson 31:42,7.
Kalle Gustafsson/ Magnus Nilsson +9,2
Lars Stugemo/ Kalle Lexe +34,3

I Trimmat 2wd fick vi se Linus Månsson plocka hem segern efter att vunnit dem 2 första sträckorna. Skönt för Linus som under förra året operera ryggen och missa mycket tid i bilen då. Linus missa ett vägbyte på ss3 då blev det istället hemma åkaren Viktor Karlsson som tog hem sträcksegern på ss3 imponerad då han körde onotat hela tävlingen.

Top 3
Linus Månsson/ Martin Heggblad 34:31:0
Viktor Karlsson/ Robert Vassén +9,6
Thomas Hansson/ Christoffer Bäck+49,7

I R2 klassen fick vi bara se 2 startande där Lucas Wilman drog det längsta strået efter en fin körning hela dagen. Madicken Swärdh som belv 2 i klassen fick många nyttiga mil i kroppen och även fick det testa på att skotta lite i slutet på ss3.

Lucas Willman/ Erik Lifvergren 35:55:3
Madicken Swärdh/ Leif Fredriksson +7.33.2

I standard-klassen var det flest startande och där var det Magnus Mellqvist som drog det längsta strået efter att tappat lite på ss1 så satte han en kanon tid på ss2 för att sedan kunna bevaka det in i mål på ss3.

Top3
Magnus Mellqvuist/ Jonas Magner 35:56,5
Pether Lindblom/ Tommy Svedberg +20,8
Jonas Wallin/Fredrik Tinnsten +23,2

Vi tackar Jämtlands MK och Pål Grande för en kanon fin tävling och Rally Live som var där och sände hela tävlingen till alla er som inte kunde vara på plats.