Vi måste tyvärr meddela 2 tråkiga nyheter för cupen.

Reaxcer Rallyt är tvungna och flyttas och utgår från MAS kalendern. Brist på is stoppar tävlande.

– Tyvärr så måste vi flytta fram tävlingen, så säger arrangören bakom Reaxcer Rallyt.

Specialsträckorna inte kommer att hålla. Vi kan för tillfället bara erbjuda hårdpackad snö. Med tanke på vad däcken kostar idag, så är det oförsvarbart att köra den 14/1.

– Vi hade två dagar med plusgrader, men samtidigt så snöade det. Snö isolerar som bekant, så vi fick inte mycket hjälp av det tövädret. Vi vill varken ha missnöjda deltagare eller markägare.

Deras nya datum ligger en vecka efter Sandvikens tävling och vi kan inte köra så nära inpå känner vi från cupledningens sida. Som just nu letar ersättningstävling och är i kontakt med flera arrangörer om en vintertävling.

Även ESR meddelade idag att det inte kommer kunna köras någon tävling i år.

Tyvärr tvingas vi ställa in 2023 års tävling av East Sweden Rally. Vi har under en tid jobbat med att bilda en ny tävlingsledning, men inte lyckats hitta chefs- funktionärer i den omfattning som behövs.

Ett upprop till klubbarna som ingår i organisationen har inte gett resultat. Det är främst inom bana och teknik som vi saknar funktionärer. Ett tyvärr återkommande problem inte bara för motorsporten.

Tävlingen har körts sedan 2010, och som deltävling i Svenska Mästerskapen. Men dom senaste 2 åren har tävlingen körts med andra cuper/mästerskap. Eventuellt kan det finnas en möjlighet att åter söka SM status för tävlingen inför 2024. Detta då nuvarande Promotor SRM inte får förlängt avtal hos Svenska Bilsportförbundet.

Och SM kommer from 2024 att drivas av Förbundet i egen regi. Vi kommer att under vintern jobba vidare och försöka hitta en lösning inför 2024.

KAK planerar för att arrangera Midnattssolsrallyt i Östergötland sommaren 2023. En tävling för enbart klassiska rallybilar. Detta innebär att både vägar och funktionärer kommer att behövas från klubbarna under sommaren.

Vi kämpar på och hoppas presentera 2 nya arrangör inom väldigt snar framtid.