– MK Ratten startar årets MAS Rallycup på klassiska VM-sträckor i Finnskogsvalsen, hälsar tävlingsledare Sven Täppers och fortsätter: Förutsättningarna är väldigt bra för en kanontävling på lördag med mycket snö och is.

I 4WD blir det en Värmländsk uppgörelse mellan hemmaföraren Dennis Rådström i GK Door Team Sweden:s ena VW Polo R5, och Isak Reiersen i nya Skoda Fabia RS Rally2. 

Christer Hedlund i GK Doors Team Sweden:s andra VW Polo R5, åker tävlingen med nye kartläsaren Stefan Ahl, som formulerar förutsättningarna:

– Det gäller att få med sig så mycket poäng som möjligt från helgen, så man har en bra grund för säsongen.

En annan som utmanar i klassen är Kolsva MS Hannah Jakobsson:

– Vi har åkt test i helgen, där vi fick in en bra känsla i bilen och körde många mil. Målet på lördag är målgång och att bli bästa tjej. En pallplats skulle inte smaka fel.

I tjejfajten utmanas Hannah av norskan Kristiane Hvaal Engh i en Ford Fiesta R5.

I 2WD-klassen är frågan vem som ska hänga med hemmasuveränen Andre Nygren.

Finnskogsvalsen, som förra året slutade innan den ens hann börja för Nygren med snöskottning på Skallasträckan. Revanschsugen behöver vi nog inte ens fråga om han är.

Syskonen Levin i Nissan och GK Door Team Swedens junior Patrik Hallberg i sin Ford Fiesta Rally4 kommer att utmana om pallplatserna.

Utöver det har vi ett helt gäng som kommer utmana; Jonas Kruse, Andreas Israelsson, Kristoffer Karlsson och Linus Flodin. Som en joker i leken ses norske Lars Martin Stensbøl i en Toyota Corolla, som kan blanda sig i.

Det är bara hoppas att svenskarna har dubbat rätt.

I Appendix K-klassen kommer hemmaföraren Arne Rådström få åka hårt om han ska hänga med Mats Jonsson i hans fyrhjulsdrivna Toyota.

I Standardklasserna kommer Fryksdalens Patrik Fredriksson stå som favorit. Men här kommer en vilt jagande Volvo 850 i händerna på Jan Johansson utmana. En intressant start i klassen gör även Österrikes Alfred Kramer.

Tävlingen sänds live på Radio fryksdalen frekvens 100,6 & 104,1 samt via webben mellan 12-20.00

radiofryksdalen.se/webbradio/

Resultat:

https://www.infiniteracing.se/races/info/ksignErQfq2oNinwk/